Tuesday, July 20, 2010

PRIDE & PREJUDICE


Liat-liat file dokumen yang pernah didonlot pake IDM, eh ga sengaja nemu file e-book nya Pride & Prejudice karangannya Jane Austen! *namanya e-book males bacanya jadi lupa pernah donlot. haha :p*

Gara-gara nemuin e-book Pride & Prejudice itu saya jadi inget knapa saya bisa ampe donlot tu e-book. Pas jaman awal semester 1 kuliah, sekitar tahun 2008 akhir kalo gasalah, saya lagi ditinggal dirumah sendirian, semua orang pada pergi saya dsuruh jaga rumah + jaga jemuran takut ujan -___-' Alhasil, daripada kesepian, saya nyalain channel HBO di tv. Trus taunya ada film baru mau mulai dan pas diliat kok ada nama Keira Knightley, langsung deh saya tonton gara-gara penasaran. Dan ternyata tu film bener-bener ngebuat saya terpesona! Mana nonton sendirian, khusyu banget deh! Ampe pake nangis segala kareina tersentuh ama kisahnya :tears: *emang dasarnya saya gampang tersentuh sama film, soalnya fokus banget kalo udah nonton film :p*
Film ini merupakan remake dari Pride & Prejudice yang udah pernah diilmkan pada tahun 1940. Sebenernya kisahnya agak datar, tapi entah kenapa feelnya dapet banget. Dan banyak sekali dialog yang sangat-sangat membuat saya melting. Omaygat! Sangat tulus dan menyentuh hati!

Intermezzo! Saya udah beli dvd nya di kokem tapi ternyata subtitlenya ngaco banget, trus saya beli 1 lagi dan ternyata hasilnya sama ngaconya cuma agak bener sedikit, trus akhirnya saya ksana lagi minta tuker ke mangnya dan ternyata emang subtitlenya gada yang beres 1 kokem! Alhasil saya punya 3 dvd pride & prejudice dengan subtitle yang parah -_____-' Parahnya lagi saya nyari dvd aslinya pun susahnya naudzubillah ampe mesen2 segala ke Disc Tarra, dkk bilangnya ntar dihubungin kalo udah ada juga gada mulu kabarnya. Nyari di kaskus dan indowebster pun gaada! Astaganaga! Ada yang bisa ngasi saya solusi? Pingin banget lah yang asli trus kalo bisa yang American ending :'(

====================================================================

Kalo gitu saya kasi sinopsisnya dulu lah ya :D


Sinopsis

Berlatar belakang kisah cinta klasik di Inggris sekitar akhir abad ke-18. Kelima Bennets bersaudari - Elizabeth, atau Lizzie (Keira Knightley), Jane (Rosamund Pike), Lydia (Jena Malone), Maria (Talulah Riley) dan Kitty (Carey Mulligan) - telah dibesarkan oleh ibu mereka ( 2 kali nominasi Academy Award, Brenda Blethyn) untuk dipersiapkan agar mendapat suami yang memiliki masa depan baik. Elizabeth yang bersemangat dan cerdas, namun berusaha untuk hidup dengan perspektif yang lebih luas seperti yang didorong oleh ayahnya (pemenang 2 kali Golden Globe Award, Donald Sutherland).
Ketika bujangan kaya bernama Mr. Bingley (Simon Woods), pindah di sebuah rumah besar didekatnya, keluarga Bennets sangat antusias. Sementara itu keluarga Mr. Bingley juga memiliki banyak rekan yang sama meyakinkannya dari London, dan saat itu juga sedang masuk perwira milisi muda, pasti tidak akan kekurangan pelamar untuk Bennets bersaudari. Sang putri sulung, Jane yang tenang dan cantik, tampaknya siap untuk mendapatkan hati Mr. Bingley. Sementara itu Lizzie malah bertemu dengan seorang yang tampan namun tampak sombong, Mr. Darcy (Matthew Macfadyen) dan dimulailah pertempuran mereka. *haha*

Tanpa diduga, pertemuan mereka sering dan intense, namun jauh dari kata membahagiakan. Selain itu, Lizzie malah disudutkan ibunya untuk menerima lamaran dari sepupu jauh, Mr. Collins (Tom Hollander), yang Lizzie benci. Suatu ketika, tiba-tiba Mr. Bingley berangkat ke London dan hati Jane pun sangat hancur. Akhirnya Lizzie mengetahui bahwa Mr. Darcy lah yang menyebabkan kepergian Mr. Bingley sehingga membuat Jane patah hati. Namun, krisis permasalahan yang melibatkan adik bungsunya, Lydia, segera membuka mata Lizzie sifat sebenarnya dan hubungannya dengan Mr. Darcy.


Perasaan yang mulai berubah dan menegaskan kembali apa yang paling penting dalam hidup. Percaya bahwa pernikahan tidak boleh berlangsung atas dasar perasaan yang palsu, tekanan keuangan, dan status sosial. Yakin bahwa seseorang menikah hanya karena cinta. Lewat tokoh-tokoh dalam novel ini, Jane Austen memperlihatkan kepada pembaca perbedaan kualitas dan dampak hubungan pernikahan atas dasar cinta dan atas alasan-alasan lainnya. Cinta-lah yang membawa seseorang kepada sebuah kemenangan sejati, yang bernama kebahagiaan.


====================================================================

Video & Memorable Quotes/dialogues


Pride & Prejudice Official Trailer



--------------------------------------------------------------------

Rain Scene


Mr. Darcy: Miss Elizabeth. I have struggled in vain and I can bear it no longer. These past few months have been a torment. I came to Rosings with the single object of seeing you. I had to see you. I have fought against my better judgment, my family's expectations, the inferiority of your birth, my rank and circumstance. All these things I am willing to put aside and ask you to end my agony.
Elizabeth Bennet: I don't understand.
Mr. Darcy: I love you. Most ardently. Please do me the honour of accepting my hand.

Elizabeth Bennet: Sir, I appreciate the struggle you have been through, and I am very sorry to have caused you pain. Believe me, it was unconsciously done.
Mr. Darcy: Is this your reply?
Elizabeth Bennet: Yes, sir.
Mr. Darcy: Are you... are you laughing at me?
Elizabeth Bennet: No.
Mr. Darcy: Are you *rejecting* me?
Elizabeth: I'm sure that the feelings which, as you've told me have hindered your regard, will help you in overcoming it.
Mr. Darcy: Might I ask why, with so little endeavour at civility, I am thus repulsed?
Elizabeth Bennet: And I might as well enquire why, with so evident a design of insulting me, you chose to tell me that you liked me against your better judgment.
Mr. Darcy: No, believe me, I didn't mean--
Elizabeth Bennet: If I was uncivil, then that is some excuse. But I have other reasons, you know I have.

Mr. Darcy: What reasons?
Elizabeth Bennet: Do you think anything might tempt me to accept the man who has ruined, perhaps forever, the happiness of a most beloved sister? Do you deny that you separated a young couple who loved each other, exposing your friend to the world for caprice and my sister to derision for disappointed hopes, involving them both in misery of the acutest kind?
Mr. Darcy: I do not deny it.
Elizabeth Bennet: How could you do it?
Mr. Darcy: Because I believed your sister to be indifferent to him.
Elizabeth Bennet: Indifferent?
Mr. Darcy: I watched them most carefully and realized his attachment was deeper than hers.
Elizabeth Bennet: That's because she's shy!
Mr. Darcy: Bingley, too, is modest and was persuaded she didn't feel strongly for him--
Elizabeth Bennet: Because you suggested it!
Mr. Darcy: I did it for his own good!

Elizabeth Bennet: My sister hardly shows her true feelings to me. [pauses] I suppose you suspect that his fortune had some bearing?

Mr. Darcy: No! I wouldn't do your sister the dishonor, though it was suggested...

Elizabeth Bennet: What was?
Mr. Darcy: It was made perfectly clear that an advantageous marriage...
Elizabeth Bennet: Did my sister give that impression?
Mr. Darcy: No! No. No, there was, however, I have to admit, the matter of your family...

Elizabeth Bennet: Our want of connection? Mr. Bingley didn't seem to vex himself about that--
Mr. Darcy: No, it was more than that.
Elizabeth Bennet: How, sir?

Mr. Darcy: It was the lack of propriety shown by your mother, your three younger sisters, even on occasion your father.
[pauses]
Forgive me. You and your sister I must exclude from this.

Elizabeth Bennet: And what about Mr. Wickham?
Mr. Darcy: Mr.. Wickham?

Elizabeth Bennet: What excuse can you give for your behavior towards him?
Mr. Darcy: You take an eager interest in that gentleman's concerns.
Elizabeth Bennet: He told me of his misfortunes.
Mr. Darcy: Oh, yes, his misfortunes have been very great indeed.
Elizabeth Bennet: You ruin his chances and yet you treat him with sarcasm.
Mr Darcy: So this is your opinion of me. Thank you for explaining so fully. Perhaps these offences might have been overlooked had not your pride been hurt by my honesty...
Elizabeth Bennet: My pride?
Mr. Darcy: ...in admitting scruples about our relationship. Could you expect me to rejoice in the inferiority of your circumstances?

Elizabeth Bennet: And those are the words of a gentleman. From the first moment I met you, your arrogance and conceit, your selfish disdain for the feelings of others made me realize that you were the last man in the world I could ever be prevailed upon to marry.
(Pause.)
[He leans in towards her, as if about to kiss her]

Mr Darcy: Forgive me, madam, for taking up so much of your time.

Ungkapan hati yang sangat tiba-tiba dari Mr. Darcy namun Lizzie tak bisa menerimanya karena yang dia tahu Mr. Darcy tidak begitu menyukainya dan telah membuat hati Jane, kakaknya, hancur karena dia yang menyuruh Mr. Bingley pindah ke London tiba-tiba.


--------------------------------------------------------------------

The Second Proposal

The most beautiful dialogue! Semua cewe pasti langsung lumer kalo dilamar kayak gini. Scene favorit saya! :D




Elizabeth Bennet: I couldn't sleep.
Mr. Darcy:
Nor I. My aunt--

Elizabeth Bennet: Yes, she was here.
Mr. Darcy: How can I ever make amends for such behavior?

Elizabeth: After what you have done for Lydia, and I suspect for Jane also, it is I who should be making amends.

Mr. Darcy: You must know, surely you must know, it was all for you. You are to generous to trifle with me. I believe you spoke with my aunt last night and it has taught me to hope as I had scarcely allowed myself before. If your feelings are still what they were last April, tell me so at once. My affections and wishes have not changed, but one word from you will silence me forever. If, however, your feelings had changed, I will have to tell you, you have bewitched me body and soul and I love...I love... I love you. I never wish to be parted from you from this day on.

Elizabeth Bennet: Well then...
[takes Mr. Darcy's hands and kisses them]
Your hands are cold.

Mr. Darcy: [nods]
LUMER SAYA!!! HIYAAAHHH! >_<

--------------------------------------------------------------------
The Last Scene *special for American Ending*


[sitting in front of the lake]
(Alternate USA ending)

Mr. Darcy: How are you this evening, my dear?

Elizabeth Bennet: Very well. Only I wish you would not call me "my dear".

Mr. Darcy: Why?

Elizabeth Bennet: Because it's what my father always called my mother when he's cross about something.

Mr. Darcy: What endearments am I allowed?

Elizabeth Bennet: Well let me think..."Lizzy" for everyday, "My Pearl" for Sundays, and..."Goddess Divine", but only on very special occasions.

Mr. Darcy: [Chuckles] And...what should I call you when I'm cross? "Mrs. Darcy"?

Elizabeth Bennet: [Smiling] No! No. You may only call me "Mrs. Darcy"... when you are completely, perfectly, and incandescently happy.

Mr. Darcy: [chuckles] How are you this evening... Mrs. Darcy? [kisses her forehead]

Mr. Darcy: Mrs. Darcy... [kisses her left cheek]

Mr. Darcy: Mrs. Darcy... [kisses her nose]

Mr. Darcy: Mrs. Darcy... [kisses her right cheek]

Mr. Darcy: Mrs. Darcy... [they kiss]


MELTING AGAIN, AGAIN, AND AGAIN! Kyaaaa!!! >_<


--------------------------------------------------------------------


Elizabeth Bennet: Now, if every young man in the room does not end the evening in love with you, I am no judge of beauty.
Jane Bennet: Or men.

Elizabeth Bennet: No, they are far too easy to judge.

Jane Bennet: They're not all bad.

Elizabeth Bennet: Humorless poppycocks, in my limited experience.
Jane Bennet: One of these days, Lizzy, someone will catch your eye, and then you'll have to watch your tongue.


--------------------------------------------------------------------


Mr. Bennet: Shut the door, please, Elizabeth. Lizzy, are you out of your senses? I thought you hated the man.
Elizabeth Bennet: No, Papa.

Mr. Bennet: He's rich, to be sure, and you will have more fine carriages than Jane. But will that make you happy?

Elizabeth Bennet: Have you no other objection than your belief in my indifference?

Mr. Bennet: None at all. We all know him to be a proud, unpleasant sort of fellow. But this would be nothing if you really liked him.

Elizabeth Bennet: I do like him.

Mr. Bennet: Well...

Elizabeth Bennet: I love him. He's not proud. I was wrong. I was entirely wrong about him. You don't know him, Papa. If I told you what he was really like, what he's done...

Mr. Bennet: What has he done?

Mr. Bennet: Good Lord. I must pay him back.

Elizabeth Bennet: No. You mustn't tell anyone. He wouldn't want it. We misjudged him, Papa. Me more than anyone in every way. Not just in this matter. I've been nonsensical. But he's been a fool about, about Jane, about so many other things. But then, so have I. You see, he and I are...he and I are so similar. We're both so stubborn. Papa, I...

Mr. Bennet: [smiling] You really do love him, don't you?
Elizabeth Bennet: Very much.

Mr. Bennet: I cannot believe that anyone can deserve you. But it seems I am overruled. So I heartily give my consent.
[Elizabeth hugs him]
I could not have parted with you, my Lizzie, to anyone less worthy.

Elizabeth Bennet: [kisses his forehead] Thank you.
[Elizabeth leaves the room]

Mr. Bennet: If any young men come for Mary or Kitty, for heaven's sake, send them in. I'm quite at my leisure.


====================================================================
Sebenernya masih banyak dialog yang bagus, banyak banget! Tapi nanti yang baca blog saya pada males bacanya kalo kepanjangan. *ini juga udah kepanjangan* :p
Biar ntar kalo penasaran bisa nonton sendiri :P

Oya dan saya masih berharap ada yang bisa ngasi saya solusi buat dapetin DVD ini yang *kalo bisa* American Ending. Please \(>_<)/

UPDATE!!
Saya udah nemu BRRip filmnya yang american alternate ending dan sub nya kece banget di Torrent. Oya bukunya juga udah baca, kapan² direview deh :D


source : wikiquote iMDb

13 comments:

  1. dah lama ga posting,sekali posting panjangnyaaa...
    hahaha,,

    ReplyDelete
  2. aku jawab disini,deh!
    habis,kalo nulis link di shoutbox,jadi ilang,sih!

    cara buat "baca selengkapnya" tutorialnya ada di sini:

    http://afatih.wordpress.com/2007/10/26/cara-buat-read-more-di-blogger-baru/

    atau kalo masih ga ngerti,coba search di google,keyword-nya: Cara membuat read more di blog

    ReplyDelete
  3. git sampe sekarang gue ga ngerti lo alur film pride and prejudice. hahaha

    ReplyDelete
  4. @ riong : wah iya ri? saya suka banget malah :p emg ga ngerti yang mananya? :D

    ReplyDelete
  5. iih git, saya juga suka banget nih ama pride and prejudice,pas adegan dansa juga keren.

    ReplyDelete
  6. oh iyah yuke?! asiik nemu temen lagi yang suka!
    oh iyah bener pas dansa, lupa lah.
    pdhl itu pas yang si lizzienya udah mulai suka ya. shocking gitu pas mr.darcy nya ngajak dansa! hyaaa! xD

    beli DVD nya dimana ya? ampe bulukan saya nyari ga ketemu² -_________-'

    ReplyDelete
  7. gak punya dvd, tp punya pilemnyah di laptop, subtitlenya juga oke, bikin tambah melting dah...tp blm pernah nonton yg american ending, mau donk>_<

    ReplyDelete
  8. @KuDo : mau dong pilem & sub nya donlot dimana? link nya please... *begging*
    itu ada kok cuplikan american endingnya diatas, cm segitu doang yg american ending, tp bikin melting :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah kenapa di film american ver. yang aku donlot ending-nya itu ga kedengeran sama skali ada dialog itu (?)

      Delete
  9. Suka banget sm postingannya qaqa :3
    lg obsessive compulsive bgt ama ini pelem *telatbgt mhaha*
    btw suka banget sm karakter mr.darcy by matthew macfayden huhuu bkin meltingtingting ^w^

    ReplyDelete
  10. suka banget sama postingannya :#
    dan baru nonton sekarang *dari dulu kemana aja*
    lagi hunting e-book nya dan semoga dapet yang indo.ver.

    proposal Mr. Darcy yang di pagi2 buta itu seriusan bikin menting *_*

    ReplyDelete
  11. Nonton di nontongo.com
    Searching nya pride & prejudice...
    Subtitle nya bagus...
    Good luck

    ReplyDelete
  12. Nonton di nontongo.com
    Searching nya pride & prejudice...
    Subtitle nya bagus...
    Good luck

    ReplyDelete